Nu har det gått nästan en månad sedan b. babywearing conference 2018 gick av stapeln i Münchenbryggeriet, Stockholm, och självfallet var SREB representerade! Från styrelsen tog Ellinor (The Nursling Thing), Zarah (Skövde Sjalotek) och Linnea (Slinglibrary Sweden) tog sig en helg tillsammans men ganska lite sömn, väldigt mycket skratt, fantastiska samtal och möten men både bekanta och nya ansikten från både Sverige och andra länder. På mässan anslöt även My (Enköpings Sjalotek) och Erica (Ericas Sjalar) i montern med ovärderlig hjälp och fantastiskt sällskap!

SREB valde att medverka på mässan för att visa på att vi finns både för bärdonsbranschen, föräldrar och anhöriga som bär samt för konsulter och peersupporters. Allt för att kunna sprida och normalisera bärandet men kanske framförallt för att kunna representera och visa på den enorma kompetens, kunskap och erfarenhet som vi har bland våra medlemmar.

Vi fick en väldigt positiv och stor respons och har med folk i branschen kunnat plocka ihop ett antal erbjudanden och samarbeten för våra medlemmar (erbjudandena presenteras i vår FB-grupp för medlemmar), vi knöt många viktiga kontakter för framtiden och kunde välkomna ett antal nya medlemmar in i gemenskapen.

Vi kunde även prata ihop oss med en hel del folk från andra länder om vad som fungerat och inte fungerat med deras riksorganisationer, vilket kändes väldigt viktigt för SREBs fortsatta utveckling. Att få en chans att prata med folk ”in person” som man kanske tidigare bara träffat över nätet var en av helgens absoluta höjdpunkter! Ellinor och Linnea insåg till exempel att de innan denna helg faktiskt aldrig träffats live, fast den insikten kom först efter några timmars häng på middagen för utställare och gav upphov till mycket skratt.

Till mässan hade vi med oss material från hela 11 konsulter, peersupporters och/eller sjal- eller bärotek och en stor väska med lite blandade bärdon. Vår Sverige-karta märktes upp med medlemmarnas namn och hemort och fylldes verkligen på under dagens gång.

b.babywearing conference 2018 var bra arrangerad och innehöll, förutom ett stort utbud av utställare av bärdon eller bärdons relaterade tillbehör, även många spännande workshops och föredrag. SREBs målsättning är att medverka på mässan även nästa år och hoppas innerligt att detta blir ett återkommande event i Sverige!

Så nu blickar SREB framåt och ser framemot att representera våra medlemmar på fler event och bidra till organisationens syfte och mål, vi hoppas vi ses där!

Med vänliga hälsningar,
SREBs styrelse genom Ellinor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *