May be an image of one or more people and text that says "EUROPEAN BABYWEARING WEEK WEEK 2021 Trygg i min famn"
Bild från European Babywearing Week, logga med svensk översättning av årets tema: Safe in my arms – Trygg i min famn

Nu är europeiska bärabarnveckan i full gång, detta år är det 3-9 maj. Under denna vecka får bärande extra mycket uppmärksamhet i, exempelvis, sociala medier. Det är även många företag som har extra erbjudanden och aktiviteter. Vanligtvis är det flera bärabarncoacher/-konsulter som också har någon (eller några) extra aktiviteter under denna vecka. Detta, och förra året har det ju självklart påverkats av pandemin som vi fortfarande befinner oss i och måste ta hänsyn till vid aktiviteter. Det betyder att många aktiviteter har hållits och hålls digitalt via olika digitala mötesverktyg. SREB använder Zoom och kommer i år att hålla två bärträffar genom Zoom.

På en bärträff brukar personer med intresse för bärande träffas och utbyta tips, erfarenheter och kanske testa och beundra varandras bärdon. Ofta hålls träffar hemma hos någon eller utomhus i en park om vädret tillåter. Fördelen med att hålla bärtfäffar digitalt är att fler personer kan komma då det inte behöver anpassas med plats eller eventuellt fika om deltagarna tänkt fika tillsammans. Så om du någonsin velat delta i en bärträff men inte fått chansen eller inte fått plats när en planerats, ta chansen nu! (Länk till träffarna finns på hemsidans kalender.) Den första träffen hålls på onsdag 5 maj, kl. 14.30 och den andra på söndag 9 maj, kl. 14.00. Varmt välkommen att prata bärande och bärdon med SREB och andra deltagare. Du behöver inte vara erfaren eller ha egna bärdon för att vara med, lite intresse och internet är i princip vad du behöver.

Varje år har Europeiska bärabarnveckan ett tema och i år är temat “Trygg i min famn” (eller, på engelska “Safe in my arms”). Säkerhet är ju, som bekant, prioritet ett vid bärande och det tar också europeiska bärabarnveckans inlägg upp denna veckan. Om du vill läsa mer om säkerhet vid bärande på svenska kan du också läsa här, på vår hemsida eller hålla utkik på våra sociala medier (facebook och instagram) där vi självklart också pratar om säkerhet (och om en del annat förstås).

Vi hoppas att du hittar någon, eller några bra aktiviteter att delta i under veckan, varmt välkommen att delta på våra bärträffar och bidra med din kunskap och dina frågor!

Varma hälsningar från SREBs styrelse!

Länk till europeiska bärabarnveckans hemsida (OBS! på engelska):
https://europeanbabywearingweek.weebly.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *