En personlig händelse som spelat stor roll i mitt liv är hur mitt barnbärande sett ut och hur det började, den sommaren 2015, när jag fick mitt första barn. Jag trodde inte jag skulle vara den föräldern som skulle bära eller anamma nära föräldraskap. Jag fick en trikåsjal av en vän och fick höra att det fanns grupper med bärsjalar. Jag gick med och fastnade direkt. Jag föll rakt ner kaninhålet och skaffade mig många sjalar och intresset växte mer och mer. Jag ville bli bärcoach, det visste jag, och jag kände endast till två verksamma coacher som gjort sina utbildningar utomlands.

Efter det så fann jag att en av mina stora förebilder, Ulrika Casselbrant, skulle hålla utbildning våren 2017 och jag var snabb att anmäla mig för att bli peersuporter inom barnbärande. Under utbildningen fick jag även veta att den andra bärcoachutbilndingen i Sverige skulle äga rum samma höst i Stockholm, men att troligen var alla platser redan tagna. Ändå gjorde jag en anmälan samma kväll till Slingababy och fick svar att jag var anmäld för att delta. Jag var så lycklig att jag fått chansen att gå den här vägen och att även jag skulle få lära mig mer om bärande och ett sätt att kunna hjälpa andra. 

Med spänning gick jag utbildningen och lärde mig massor. Jag har sedan dess även gått Carried´s utbildningar, en inom barnbärande i bärdon och jag har även en påbörjad utbildning i att bära barn utan bärdon, där barnet själv är med aktivt och hjälper till att bli buren. Första gången jag mötte Mel som driver Carried var när Ulrika höll en föreläsning i Stockholm med flera föreläsare där. Det var fantastiskt att få ta del av de många spännande delar som föreläsningarna bjöd på, och det var här som fröet till SREB föddes. Jag var själv inte då en del av organisationens start, men från att de hade sitt första årsmöte har jag varit en del av styrelsen. 

Mitt första år bestod av uppdrag som ledamot och nu, detta år (2020) är jag SREBs ordförande. Det är spännande att få vara en del av en organisation som är ny och har många möjligheter att utvecklas. Något jag verkligen gillar med SREB är hur mycket kunskap som kan samlas på en och samma plats när flera personer som har utbildning och kunskap inom många aspekter av barnbärande samlas och samarbetar och ger av sin kunskap och kompetens. Jag tycker om att det går att hitta utbildade och att kunna ta hjälp av dessa via organisationen. Jag uppskattar verkligen att vara en del av en grupp där jag själv som utbildad kan få ta del av ännu mer saker, som aktiviteter, träffar och mycket mer som hjälper mig i denna, rätt så nyskapade, profession.

Jag längtar efter fler sätt att utbilda mig vidare eller var jag kan få ta del av föreläsningar och träffar av andra kunniga inom barnbärande och andra områden som relaterar till det. Likaså tyckte jag verkligen om den senaste aktiviteten SREB höll i där vi fick träffa andra organisationer som gör ungefär det vi gör. Jag ser fram emot en framtid med (förhoppningsvis) fler aktiviteter, så småningom i verkligheten och inte bara virtuellt.

My Lindholm

ordförande i SREB 2020-2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *